Genezen met Geluidsgolven
Patrick Quanten
Golven, frequenties, energieën. Zoveel verschillende soorten. Zo verwarrend. We zijn er zo op gebrand om de verschillen in de verf te zetten dat we vergeten om naar het ruimere kader te kijken om een zicht te krijgen op waar, in het geheel van de creatie, ze allemaal een plek vinden. Laat me proberen om je een structuur aan te reiken om hiernaar op een zinvolle manier naar te kijken met de incorporatie van wetenschappelijke kennis over deze zaken.
Eerst en vooral is er dat gigantische elektromagnetische veld dat ons hele universum bevolkt. Het produceert golven die in alle hoeken en kanten van het universum aangetroffen worden, en onder alle omstandigheden. Eén specifiek gegeven van deze golven is dat ze zich ook in vacuüm verplaatsen. We vinden ze terug zowel op aarde als in de ruimte. Ze onderscheiden zich van andere golven juist door het kenmerk om zich in vacuüm te kunnen verplaatsen. Het elektromagnetische spectrum bestrijkt golven met een bijna nul golflengte tot golflengten die bijna oneindig lang zijn. Het is heel moeilijk voor ons om ons golven met heel hoge frequenties voor te stellen (frequentie is de snelheid van de golf gedeeld door de golflengte), hetgeen golven zijn met een heel korte golflengte, die dus weinig of bijna niet op en neer bewegen.
Wanneer we naar het elektromagnetische spectrum (EM) kijken dan vinden we daar in het midden een band die we het lichtspectrum noemen. Daarbinnen zien we de frequenties van de zeven kleuren, die we benoemen als het zichtbare licht (of wit licht), plus nog drie typen ultraviolet licht en twee banden infrarood licht. Deze worden ook licht genoemd alhoewel we ze niet kunnen zien. Alles samen bestaat het lichtspectrum uit de zeven lagen van het zichtbare licht plus de vijf frequentiebanden die een ondersteuning zijn van het meer manifeste deel van dit stuk van het EM spectrum. De structuur hiervan is precies hetzelfde als de structuur van de muzikale noten. Er bestaan zeven verschillende hoofdnoten (witte toetsen op de piano) in één octaaf plus vijf semi-tonen (zwarte toetsen op de piano). Zowel in licht als in geluid zijn er dertien stappen om een octaaf volledig te vullen en te eindigen bij de beginnoot van de volgende octaaf.
In het boek "Waarom Ik? - Wetenschap en Spiritualiteit als onvermijdelijke levenspartners" (ISBN 978-90-827854-0-1) vind je de uitleg voor deze universele schikking. Elk deel, elke octaaf, is weer opgedeeld in zeven "harde" banden volgens de Gulden Snede. Hieruit weten we ook dat het kleinste deel altijd in het centrum van het spectrum van zeven aanwezig is en dat dit frequentie 3 is. Het kleinste deel is het laatste om zich te manifesteren en het meest gecondenseerde, zoals uitgelegd in het boek. Voor zover het het EM spectrum aangaat kunnen we vaststellen dat het lichtspectrum de allerkleinste van alle mogelijke banden is. Dit moet zo zijn want het bestaat slechts uit één octaaf, hetgeen de kleinst mogelijke opdeling van het EM spectrum is. Dus licht is het kleinste deel en het meest gecondenseerde deel van het hele EM spectrum.
Elektromagnetische golven kunnen overal in het universum gevonden worden, in de ruimte zowel als op aarde. We zijn voortdurend omgeven door universele of kosmische stralen. Elektromagnetische golven verplaatsen zich doorheen vacuüm aan de snelheid van het licht en deze snelheid verandert bijna niet wanneer de golven doorheen een atmosfeer gaan met en densiteit zoals die van ons. Maar wanneer we doorheen hardere, vastere materie gaan dan zien we dat de lichtsnelheid wel behoorlijk afneemt. Hier zijn een aantal voorbeelden.
- 300,000 km/sec in vacuüm
- 225,000 km/sec in water
- 200,000 km/sec in glas
- 125,000 km/sec in diamand
Alle EM golven dringen doorheen vaste materie. Dat is waarom je radiotoestel de radiogolven ook binnenshuis opvangt, zelfs in een bunker. Radiogolven zijn elektromagnetische golven, terwijl geluidsgolven dat niet zijn. De enige EM golven in het geheel van het spectrum die niet doorheen vaste materie penetreren zijn lichtgolven. Licht wordt volledig afgeremd door vaste materie. Het kan zich niet door dit soort densiteit doorzetten en de progressie van de golf wordt dan ook volledig gestopt.
En er is nog een ander interessant kenmerk van licht vergeleken met de rest van de EM golven. Het is de enige EM golf die materie manifesteert! We weten dat licht zich als een golf kan gedragen of als een deeltje, afhankelijk van hoe we naar dat licht kijken. Als een waarnemer beïnvloeden we dus hoe licht zich manifesteert. Dus, het zwaarste, meest gecondenseerde deel van het EM spectrum is de enige band van het gehele spectrum dat materie produceert, fotonen, het allerkleinste deel van materie. Geen enkele andere golffrequentie van het hele EM spectrum kan dit. Dit leidt ons tot de conclusie dat alle materie in ons hele universum afkomstig is van de lichtfrequenties door het vertragen van de vooruitgang van de golf. Wit licht splitst in zeven kleuren volgens de Gulden Snede. Elk van deze kleuren kan zich opnieuw verdelen in dezelfde zeven kleuren maar in verschillende combinaties, zoals uitgelegd in het boek "Waarom Ik?".
Omdat we op vele verschillende manieren telkens weer de kleuren kunnen opdelen in zijn onderliggende componenten ontstaat er een grote variëteit aan materie en organismen binnen de creatie. We moeten er even bij stilstaan wat er gebeurt wanneer lichtgolven tegengehouden worden door vaste materie. Voor zover het de evolutie van de creatie aangaat veroorzaakt het blokkeren van de lichtgolf de opeenvolgende drie condities waarin materie zich toont, zijnde de gasvorm, vloeistoffen en vaste vorm. Zoals we hebben aangegeven wordt het licht tegengehouden in de vaste materie en telkens wanneer energie geblokkeerd geraakt bouwt de spanning zich op tot het een uitweg vindt. Wanneer we de ontwikkelingslijn van het universum volgen dan zien we dat na de creatie van deze drie verschillende vormen van materie het creatieproces een verschuiving ondergaat naar levende materie. Eerst zijn er de kleine cellulaire organismen die zich later organiseren in formaties die wij planten noemen, gevolgd door dieren en mensen. Dit is een direct gevolg van samengeperste energie die tot stilstand gebracht wordt en dan naar buiten openbarst, hetgeen de energie opnieuw verder laat bewegen.
Op deze manier is het kleinste en meest compacte deel van alle EM golven, frequentie 3, het zaad van al de materiële manifestatie in het gehele universum. Van fotonen loopt de densificatie van de materie verder via atomen, moleculen, water, zand, harde rotsen en kristallen. Een herschikking van het meest gecondenseerde deel van de vaste materie manifesteert zich dan als een cel, het meest compacte van alle vaste structuren, en eentje dat nog groei en uitbreiding kan toelaten. Dit alles is het gevolg van lichtgolven die zich omvormen tot lichtdeeltjes en verder evolueren.
En nu nemen we nog iets anders waar. We komen nu een aantal golven tegen die zich gedragen als EM golven maar die enige andere eigenschappen hebben die hen onderscheiden van EM golven. Ze hebben ook frequenties en golflengten vergelijkbaar met deze van het EM spectrum. Maar deze golven kunnen zich enkel voortbewegen wanneer ze omgeven zijn door materie. Met andere woorden, deze golven kunnen zich niet doorheen een vacuüm, door de ruimte, bewegen. Om ze te onderscheiden van elektromagnetische golven worden ze mechanische golven genoemd. Het blijkt nu dat deze golven zich het snelste voortbewegen doorheen vaste materie, trager doorheen vloeistoffen en gas (atmosfeer) en tot stilstand komen in een vacuüm. Dit is uiteraard het tegenovergestelde van de golven in het EM spectrum. Men zou kunnen stellen dat deze golven tot stand komen door interacties van materie. Ze worden beschreven als golven die doorheen een medium zich kunnen voortplanten door het samendrukken van de moleculen van de materie en dan het uitzetten van de materie. Hierdoor ontstaat een band in het medium van hogere densiteit naast een band van lagere densiteit. Dus hebben deze golven een medium van een zekere densiteit nodig om een zichtbaar, een voelbaar, verschil te maken. Hoe vaster de materie is hoe meer impact een samendrukking op een deel van het medium gaat hebben en hoe duidelijker de drukverschillen kunnen waargenomen worden in het medium. In vaste materie bewegen zich de mechanische golven sneller voort dan bijvoorbeeld door lucht. Hier is een voorbeeld van de snelheid van geluid:
- 343 m/sec in lucht 20°C
- 1,482 m/sec in water 20°C
- 5,960 m/sec in staal
De temperatuur speelt wel een belangrijke rol omdat een hogere temperatuur de materie doet uitzetten en dus lichter maakt, minder compact.
Eén van deze mechanische golven, en eentje die we uitvoerig bestudeerd hebben, is de geluidsgolf. Weer zien we hoe de verdeling van de verschillen banden die samen het hele geluidsspectrum voorstellen georganiseerd zijn op juist dezelfde manier. Een octaaf, een eenheid van geluidsgolven, bestaat uit zeven verschillende tonen plus een herhaling van de eerste toon maar dan met een dubbele frequentie. Het is ook interessant om te noteren dat de grondtoon van de toonladder in C-majeur, die in de westerse muziek als basis gebruikt wordt de toon C is. C is de derde toon van de zeven verschillende tonen of vergeleken met de indeling die we voor het licht gebruikt hebben komt dat overeen met de frequentie 3. Een octaaf in geluid ziet er dan als volgt uit: C - D - E - F - G - A - B - C', of in cijfertjes, 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 1 - 2 - 3'. Het accent toont aan dat de C, frequentie 3, tot de volgende octaaf behoort en een dubbele frequentie heeft dan de originele C.
Mechanische golven zijn op dezelfde manier georganiseerd als de EM golven en dat betekent dat elk segment opnieuw verdeeld kan worden in zeven onderdelen volgens de Gulden Snede. Als geluidsgolven één band, één spectrum, vormen welke andere banden zouden we dan nog kunnen vinden in het hele spectrum van mechanische golven? Wel, we zouden er bijvoorbeeld de frequenties van onze andere zintuigen in moeten kunnen plaatsen omdat al deze golven een medium nodig hebben om zich te verplaatsen en dus mechanische golven moeten zijn. Ook hebben we nog geen deel van het EM spectrum kunnen linken aan golven die aan de zintuigen verbonden zijn. We weten bijvoorbeeld dat er zeven verschillende golfbanden zijn in het EM spectrum en in het hele universum, maar waar zitten dan de geluidsgolven? Daarnaast moeten we ook nog banden vinden voor aanraking, voor geur, voor smaak en voor zicht. Hoe kunnen we er achter komen welke frequentieband de energiegolven bevat voor onze zintuigen? Ik stel voor dat we terug gaan en nog eens goed gaan kijken naar de evolutie van de creatie, waarbij we elke stap nu koppelen aan frequenties.
De informatie uit het boek samengevat, dan weten we dat de code van de creatie, de manier waarop zich de verschillende frequentiebanden manifesteren volgens de Gulden Snede ontsprongen aan frequentie 3, 1 - 4 - 6 - 2 - 5 - 7 - 3 is. Op de derde dag van de creatie, frequentieband 6, ontstaan de planten en deze hebben al drie ontwikkelde "zintuigen", gerelateerd aan de frequenties die op dagen 1 en 2 van de creatie al ontwikkeld zijn. Deze zijn, naast frequentie 6, ook frequenties 1 en 4. Dus worden de golfbanden die verbonden zullen zijn met onze zintuigen gevonden binnen de ontwikkeling van frequentie 3 van het EM spectrum (creatie van de materiële wereld). Vandaar dat we al zeker zijn dat het mechanische golven zijn. Hoe gaan we nu de verschillende frequenties aan de specifieke kenmerken van de zintuigen koppelen?
We hebben vijf zintuigen - zicht, reuk, smaak, gehoor, aanraking - en in de planten zijn er drie al ontwikkeld. Herinner je dat de frequenties verhogen van de ene subdivisie naar de volgende wanneer we ze van 1 tot 7 doorlopen, van de kleur rood naar violet. De planten hebben 1, 4 en 6 al. Wetenschappers vertellen ons dat planten erg gevoelig zijn aan aanraking en aanraking heeft vooral te maken met twee materiële zaken die op mekaar botsen, hetgeen een erg lage frequentie tot gevolg zal hebben. Dus komt dit overeen met frequentie 1, de laagste van alle frequenties. Alle planten "zien" ook licht. Ze bewegen naar het licht toe. Ze herkennen licht en schaduw en dat zou een manifestatie kunnen zijn van frequentie 4, hetgeen ons dan enkel nog frequentie 6 over laat. Planten "voelen" hun omgeving. Ik ben geneigd om hier dan het zesde zintuig aan te koppelen op frequentie 6, de vaardigheid om iets te kunnen voelen zonder het te moeten aanraken, de vaardigheid om een situatie te kunnen inschatten zonder er directe informatie over te hebben. Dit is een onmisbaar gegeven om te kunnen overleven!
Nu hebben we binnen de evolutie van het universum mechanische golven gevonden en we proberen ze te organiseren in een serie van zeven frequenties die samen één geheel vormen en een compleet spectrum van golven binnen de materiële creatie overkoepelt. Tot dusver hebben we 1 = aanraking, 4 = zicht en 6 = 6de zintuig.
De volgende stap in de ontwikkeling van het universum is het ontstaan van de eierleggende dieren op de vierde dag, gedreven door frequentie 2. Welk zintuig wordt er nu door deze verdere ontwikkeling vooral geïntroduceerd in de creatie? Welk zintuig is een nieuwe ontwikkeling op dit niveau? Vogels, vissen, insecten, reptielen, ze ontwikkelen allemaal een gehoor, een geluidsorgaan. Ze communiceren voornamelijk via geluidsgolven. Recent hebben wetenschappers nog aangetoond dat gewone vissen (geen dolfijnen of walvissen) door geluiden voort te brengen met elkaar communiceren. Dus behoren geluidsgolven tot de frequentie 2 band.
De volgende stap in de verdere ontwikkeling van het universum, dag vijf, is frequentie 5 en het ontstaan van de zoogdieren. Hun voornaamste zintuigontwikkeling is zeker de reuk. Ze communiceren door de vaardigheden die ze mee gekregen hebben van de voorgaande ontwikkelingen maar er wordt een nieuwe truck aan toegevoegd, namelijk de vaardigheid om via geuren met elkaar te communiceren. De reuk is gerelateerd aan frequentie 5.
En de laatste ontwikkeling in het universum is de mens op dag zes, frequentie 7. Welk zintuig onderscheidt ons van de zoogdieren? Wanneer ik naar televisieprogramma's kijk of ik lees in magazines dan valt het mij op dat mensen geobsedeerd zijn door voedsel en smaak. Wanneer ik televisieprogramma's bekijk over zoogdieren die jagen en eten dan krijg ik niet de indruk dat ze zich veel aantrekken van de juiste kruiden bij het voedsel of de juiste consistentie van het voedsel of de juiste combinatie van smaken. Mensen zijn bezig met het ontwikkelen van het zintuig van smaak, en dat komt overeen met frequentie 7.
Er zijn zeven frequentiebanden en de laatste en kleinste is frequentie 3. Dit is de uitdrukking van de zevende dag van de ontwikkeling van het universum. Maar zoals we weten, alhoewel het universum in zeven dagen gecreëerd werd, rustte Hij de zevende dag. De mensheid is dag zes en het is tot op dit punt dat de ontwikkeling gekomen is. We kunnen met zekerheid zeggen dat er nog een nieuwe ontwikkeling zit aan te komen na de mens en dat er gedurende die fase ook een nieuw zintuig zal ingevoerd worden. Ik wil me er hier niet over uitspreken wat dat zou kunnen zijn. Laten we het houden op wat we tot hiertoe in mekaar gestoken hebben.
Frequentie 1 - aanraking
Frequentie 2 - gehoor, geluid
Frequentie 3 -
Frequentie 4 - zicht, licht
Frequentie 5 - reuk, geur
Frequentie 6 - zesde zintuig
Frequentie 7 - smaak
Het universum werd gecreëerd uit elektromagnetische golven en alle materie is een manifestatie van frequentie 3, van lichtgolven. Creatie is dus een elektromagnetische beweging en de mechanische beweging die zich ook manifesteert als golven ligt opgesloten in de materie. Dit betekent dat EM golven een diepgaande verandering teweeg kunnen brengen in wat er gecreëerd is. Mechanische golven kunnen bewegen wat er gecreëerd is maar kunnen het niet fundamenteel, in zijn structuur, veranderen. Dus kan geluid wel iets bewegen en beïnvloeden in de creatie maar het kan niet veranderen wie die persoon is of hoe die in mekaar zit.
Verder is het ook nog zo dat in de creatie een enkelvoudige frequentie uitdrukking geeft aan een enkelvoudige manifestatie. Een enkelvoudige frequentie in het elektromagnetische spectrum heeft de potentie om een fundamentele verandering door te voeren in het manifeste, in de materie zelf. Een enkelvoudige frequentie heeft hier zelfs de mogelijkheid om de structuur van de materie, die in z'n centrum aanwezig is, te veranderen. Dit kan een mechanische golf niet bewerkstelligen. Het is om die reden dat ik geloof dat om veranderingen door te voeren in een specifiek leven door gebruik te maken van geluid, dat men het hele octaaf moet bespelen, alle frequenties moet gebruiken en alle "tonen". Elk weefsel is op elk moment een harmonie van verschillende frequenties. EM golven zijn de golven die de materie, de cellen, gemaakt hebben en instaan voor de fundamentele bouw van deze cellen. Een levercel is een levercel vanwege de EM frequenties die deze cel zo in mekaar gestoken hebben. Dit beperkt hoe de deuntjes die deze cel, als levercel, kan spelen zullen klinken. Dus de mechanische golven die door deze cel geproduceerd worden zijn van een bepaalde kwaliteit en timbre. Een piano maakt andere geluiden dan een trombone. Wanneer er een onevenwicht is in het weefsel - er wordt vals gezongen - dan kan men door geluidsgolven te gebruiken hier een invloed op uit oefenen. Men kan geluid gebruiken om het weefsel te herstellen, maar enkel door de melodie van het weefsel op een meer harmonische wijze - de juiste toonaarden - te laten klinken. Met andere woorden, men gebruikt geluid om het weefsel aan een beter harmonisch frequentiegeheel, een zuiver deuntje, bloot te stellen. Dit creëert een gevoel van welbehagen, een harmonie, maar de echte genezing gebeurt pas wanneer de muzikant beseft dat zijn instrument slecht gestemd is en dat gaat veranderen. Geluid kan ons dus bewust maken van een disharmonie zodat we actie ondernemen om veranderingen door te voeren die een verbetering in onze gezondheid tot gevolg kunnen hebben. De waarneming van het onevenwicht door de blootstelling aan het geluid kan de persoon aanmoedigen om de nodige veranderingen door te voeren. Geluid zelf veroorzaakt geen fundamenteel, blijvend, verschil.
Masaru Emoto heeft dit duidelijk aangetoond door middel van het bevriezen van waterdruppeltjes die blootgesteld waren aan verschillende vormen van boodschappen. Het is de melodie die de verschillende kristallen creëert, niet één toon. De melodie verandert de harmonie van het water en brengt een ander evenwicht in de materie. Door het spelen van een andere melodie verdwijnt de vorige harmonie. De andere waarneming is dat gelijk welke geluiden, boodschappen, ook gebruikt worden het water altijd water blijft. Met andere woorden, de fundamentele structuur van het water kan niet veranderd worden door mechanische golven. Door de frequentie van de creatiegolf, een EM golf, te veranderen, kan men water in bloed veranderen, kan men steen in goud veranderen, kan men de materie veranderen.
Blootstelling aan een golfpatroon dat gemakkelijker, kalmer en meer geharmoniseerd aanvoelt kan een persoon aanmoedigen om een inspanning te leveren om te veranderen. Het gebruik van geluid in genezing heeft een rol te spelen in het helpen om mensen te doen veranderen via het bewustzijn van die mensen. Ze moeten zich openstellen om het geluid te laten resoneren met de weefsels, en ze moeten zich hiervan bewust zijn. Via het betere gevoel zouden ze dan kunnen beslissen om te proberen om een "betere" resonantie te creëren door de noodzakelijke veranderingen door te voeren in hun leven. Vanaf dit punt zullen ze nog begeleiding nodig hebben in verband met hoe deze veranderingen kunnen ingevoerd worden maar geluidsgolven kunnen de deuren wel openen naar genezing toe.
Verschillende soorten golven spelen een verschillende rol in de creatie en de manifestatie van weefsels in de organismen. Begrijpen wat deze golven zijn en waar ze hun invloed uitoefenen helpt ons om mensen meer efficiënt te begeleiden. Met elektromagnetische golven kan men heel specifieke plekken in de fysische materie bereiken en kan men die plaats in structuur en/of functie direct veranderen. Met mechanische golven kan men een harmonie creëren in de golven van de weefsels en de functie van het fysieke beïnvloeden waardoor er een begrip kan ontstaan dat er veranderingen moeten doorgevoerd worden.
Het proces van genezing kan op verschillende plaatsen en verschillende manieren begonnen worden.