Opgroeien in Zeven Fasen
Door Dr Patrick Quanten
Embryologie heeft zich enkel geconcentreerd op het verstrekken van informatie over de groei van de verschillende organen, zoals we deze macroscopisch kennen. Dit zou de echte informatie, die we nodig hebben om de ware ontwikkeling van leven bij de menselijke soort te begrijpen, wel eens kunnen verdoezeld hebben. Uit eerdere besprekingen kennen we al de sequentiële vorming van de embryonische weefsels, zoals dit plaats vindt bij alle dieren, planten en ook bij de creatie van het hele universum. Het is dezelfde volgorde, hetzelfde systeem, altijd weer opnieuw, dat universa binnen universa binnen universa creëert. Deze vroege weefsels kunnen we terugvinden binnen elk macroscopisch weefsel van ons lichaam zoals de lever, de huid, verschillende klieren, bloedvaten, enz. De combinatie van de zeven weefsels binnen in elk macroscopisch weefsel zal variëren om het orgaan of lichaamsweefsel samen te stellen, maar ze zullen allemaal, in verschillende mate, aanwezig zijn.
Door te kijken naar de configuratie van de foetale groei hebben mensen altijd beschrijvende terminologie gebruikt om ons een idee te geven over hoe het eruit zou zien. Deze terminologie lijkt nu heel handig om de verschillende fasen van ontwikkeling te benoemen. De eerste fase van foetale ontwikkeling wordt gekenmerkt door het verschijnen van een bol van cellen. Dit wordt gevolgd door een waterzak en cellagen die zich beginnen te vormen op de waterzak. In de vijfde week van foetale groei wordt de foetus zelf beschreven als ‘boon-achtig’. Dit zou het equivalent kunnen zijn van de ontwikkelingsfase van de plant, hetgeen de derde fase van het nieuw ontplooiende universum is. In de zesde week wordt het een primitief dier genoemd, de laatste fase van het plant-achtige stadium. Dit ontwikkelt vis-achtige kenmerken in de zevende week, hetgeen aantoont dat we ons duidelijk in de vierde fase van het zich ontwikkelende universum bevinden, de zeewezens. In de achtste week zien we kleine stompjes verschijnen, die zich zullen ontwikkelen in armen en benen. Dit komt overeen met de vijfde fase, de landdieren en primaten. De negende week zien we de foetus voor het eerst in een herkenbare menselijke vorm, hetgeen overeenkomt met de zesde ontwikkelingsfase, menselijk leven. En vanaf de tiende week mogen we verwachten om beweging waar te nemen in het foetale leven, hetgeen de laatste fase is van de ontwikkeling van dit universum, het draagt de vruchten van zijn ontwikkeling tot dusver en het treedt toe tot een nieuw universum waarin al de eerder gevormde structuren anders georganiseerd zullen worden en ervoor gezorgd zal worden dat deze anders functioneren. Als we de foetale ontwikkeling op deze manier volgen wordt het duidelijk dat het onmogelijk is voor eender welk ‘leven’, eender welke ‘beweging’, om deel uit te maken van de foetus voordat het de eerste fasen van ontwikkeling volledig afgewerkt heeft. Er kan geen ‘leven’ mogelijk zijn totdat de structuren die dit leven zullen bevatten volledig opgebouwd zijn. Dit verklaart dan ook de hoge graad van spontane miskramen in het eerste trimester van de zwangerschap. Zonder dat de structuur gebouwd is, kan er geen verwezenlijking komen van deze zeven fasen en dus ook geen intrede in de ontwikkeling van een nieuw universum.
Door de manier te volgen waarop de weefsels verschijnen in elk nieuw ontwikkelend universum kunnen we gaan bekijken hoe dit zich zou kunnen uitwerken in de verschillende fasen van een menselijk leven. Hoe ontwikkelt een menselijk leven zich en hoe kan dit vergeleken worden met de kennis die we nu hebben over de manier waarop alles ontwikkelt?
Laten we beginnen met ons eraan te herinneren op welke manier de chakra’s verschijnen en waar elk van hen voor staat. Elke chakra vertegenwoordigt een bepaalde soort energie, die gebundeld wordt en doorgegeven wordt aan het fysieke deel van het leven.
Chakra 1 : gronden, overleving
Chakra 2 : verlangen, seksuele aantrekking
Chakra 3 : gevoelens, wil, kracht
Chakra 4 : evenwicht, liefde
Chakra 5 : saamhorigheid, communicatie
Chakra 6 : verbeelding, intuïtie
Chakra 7 : inzicht, kennis
Deze komen overeen met de informatie die in de oude wetenschappen beschreven staat als vastgelegd in de vibratie frequenties van het universum zelf.
1 - vorm
2 - beweging
3 - persoonlijke kracht
4 - evenwicht
5 - communicatie
6 - bewustzijn
7 - kennis
Natuurlijk zal het woordgebruik van auteur tot auteur verschillen als we het over de interpretaties hiervan hebben. De bedoeling van deze oefening is om te weten te komen of er al dan niet een correlatie bestaat tussen hoe deze zeven stadia zich steeds weer tonen als het pad van alle creatie en wat wij observeren als de menselijke ontwikkelingsstadia doorheen het leven.
Laten we ons de volgorde herinneren die telkens opnieuw gebruikt wordt voor de vorming van de mens. Op Dag zes van de Creatie werd de mens geschapen. Dag zes komt in onze codering overeen met de frequentie 7. Deze frequentie is onderbouwd door een specifieke sequentie van al de zeven frequenties. De energetische structuur van frequentie 7, en dus ook van de mens, is 7-5-2-6-4-1-3. Elk van deze lagen komt voort uit de vorige laag en het mag dus duidelijk zijn dat de ontwikkeling van de mens doorheen deze opeenvolgende stadia zal verlopen. Om dit in eerste instantie waar te nemen in vroege ontwikkelingstadia van de foetus is niet zo eenvoudig omdat we niet echt veel foetaal weefsel informatie hebben gedurende de zwangerschap. Maar eens de baby geboren is moet het ook weer doorheen deze stadia lopen. Welke zijn de stadia die we waarnemen?
Als we de vroege ontwikkeling van de baby nemen, dan zien we dat initieel de baby enkel reageert op een intuïtief niveau (frequentie 7). Dit wordt gevolgd door de ontwikkeling van de communicatie. De peuter oefent met het maken van geluidjes en het koppelen van betekenis aan geluiden en handelingen. Dit komt overeen met de informatie die we terugvinden in frequentie 5. Het volgende stadium is het kleine kind dat vooral bezig is met beweging. Het leert beter klimmen, springen, rijden. Het is voortdurend in beweging en wil heel graag ergens bij zijn waar beweging centraal staat, zoals voetbal, ballet, dansen, enz. Dit is de energie van frequentie 2. Wanneer het kind een tiener wordt groeit het zelf-bewustzijn. De tiener is op zoek naar een eigen identiteit. Alles wat het kent wordt in vraag gesteld, en over alles wordt er gediscussieerd, hetgeen bijdraagt tot een groeiend bewustzijn over de realiteit van het leven. Dit is de informatie van frequentie 6. Als een jonge volwassenen proberen we een evenwicht te zoeken in het leven. We proberen onze eigen overtuigingen te verenigen met deze van onze partner. We zoeken evenwicht tussen werk en een thuisleven. We proberen onze eigen noden te rijmen met deze van onze partner, onze kinderen, onze ouders. Dit is een uitdrukking van de informatie van frequentie 4. Na de menopauze, of de mid-life crisis, concentreren we ons veel meer op wat we zelf nodig hebben. We willen uitdrukken wie we zijn en wat we zijn, en geven op die manier vorm aan ons leven. Dit is frequentie 1. Op het einde van het leven zijn we enkel nog bezorgd om ons eigen. We willen dingen zoals we ze willen, zoals ze altijd geweest zijn. De enige waarheid die we erkennen is onze eigen waarheid. We hebben een enorm sterke drang om het allemaal naar onze hand te zetten. Dit is frequentie 3.
Binnenin de frequenties wordt elke enkelvoudige laag opgesplitst in al de zeven frequenties maar in verschillende combinaties. Zo ook kunnen elk van de zeven ontwikkelingsfasen van het menselijke leven dan worden opgesplitst in zeven stappen, welke dan de geleidelijke exploratie weergeven in detail van de informatie die in het leven bevat ligt. Het is door het leven te ondergaan op alle niveaus dat het individu informatie vergaart en zo toelaat dat het system, de mens, groeit. Het is noodzakelijk dat we door al deze fasen gaan, op alle niveaus, om het universum dat “ik” noemt volledig af te werken. Alleen dan zijn we er klaar voor om de menselijke incarnatie achter ons te laten als een volledig afgewerkte cyclus.
Vanuit dit ontwikkelingsschema kan je gemakkelijk zien dat de mid-life crisis een belangrijke rol hierin speelt. Een eeuw geleden bestond het idee van een mid-life crisis nog niet zo uitgesproken als wij het nu kennen. En gedurende de laatste twintig jaar is het bijna de standaard geworden om de vorige standaard van “getrouwd voor het leven” te vervangen. Dit maakt allemaal deel uit van de menselijke ontwikkeling. De waarheid is dat als je echt wil doorgaan met jouw persoonlijke ontwikkeling, je te maken zal krijgen met alle ontreddering van breuken in relatie en persoonlijke chaos. Het is in zoverre essentieel omdat het de weg is die dit universum van kennis ontwikkeld heeft en als wij deze kennis willen vergaren dan hebben we de ervaring nodig.
Als we de weg voorwaarts zien betekent dit niet noodzakelijk dat het pad van de ervaring minder pijnlijk wordt, maar soms helpt het om te weten dat dit precies is wat er moet gebeuren , wat er gedaan moet worden.
Het zien van cirkels in cirkels.
Het bevatten van jouw persoonlijke taken, zoals het universum deze voor jou voorbereid heeft.
Omhels het leven zoals het is.
Februari 2015